Nieuws

Waar vragen zijn over de bouw, heeft Kasteelheer Groep het antwoord

Waar vragen zijn over de bouw, heeft Kasteelheer Groep het antwoord

Het lekt in de garage onder mijn winkelpand, hoe kan dat? Welke kosten kan ik de komende jaren verwachten voor het onderhoud van mijn bedrijfspanden? Dit soort vragen kunnen tot grote last zijn. Dat geldt echter niet voor Pieter Bak en Maarten van Egmond. Zij hebben juist van het beantwoorden van deze vragen hun werk gemaakt: Kasteelheer Groep in Amstelveen.


INTERVIEW INTO BUSINESS MAGAZINE

Pieter is Bouwkundig Ingenieur en Maarten begeleidt het technisch beheer bij diverse projecten en VvE’s. Samen zetten ze sinds juli 2018 Kasteelheer Groep voort, een bouwkundig adviesbureau, gevestigd in het oude dorp van Amstelveen.

En hun opdrachtgevers? Dat kan in feite iedereen zijn: particulieren met vragen over hun huidige of nieuwe woning, ondernemers met plannen rondom hun bedrijfspanden, gemeenten met vraagstukken over duurzaam bouwen of Verenigingen van Eigenaren met allerhande vragen over het (meerjaren)onderhoud van het gebouw.

“Waar vragen zijn over bouwprojecten, ben je bij ons aan het juiste adres’’, vat Pieter samen. “Omdat we zowel beschikken over een technische- als cijfermatige achtergrond, vullen we elkaar goed aan en kunnen we samen het volledige rapport samenstellen.’’ Daarnaast is Kasteelheer Groep ook voor thermografisch onderzoek en advies, bouwbegeleidingen en kwaliteitscontroles, duurzaamheidstoepassingen en Technisch Beheer voor VvE’s het juiste adres.

Van klein bedrijfspand tot miljoenenvilla

De opdrachten voor het uitbreiden van bedrijfsunits of het aanpassen van een miljoenenvilla wisselen zich af met een uitbouw in een nieuwbouwhuis of het opstellen van een onderhoudsanalyse van een klein bedrijfspand. “Juist die afwisseling in opdrachten is wat we leuk vinden’’, zegt Maarten. “Wie we ook voor ons hebben; we inventariseren de wensen en de mogelijkheden, volgen het offertetraject, brengen advies uit, maken de onderhandelingsruimte inzichtelijk en controleren de gemaakte afspraken. Omdat wij als onafhankelijke partij ertussen zitten, heb je de garantie dat het goed gebeurt.

Het is ook in het belang van de aannemer dat hij zijn zaken goed op orde heeft; hij wil ook graag dat we hem een volgende keer bellen als er iets uitgevoerd moet worden.’’

“Personeel is het kapitaal van je bedrijf”

Na een aantal zware crisisjaren, doet Kasteelheer nu goede zaken. Bouwprojecten schieten de grond uit, er is geen aannemer meer te krijgen en de prijs van bouwmaterialen is torenhoog.

Kortom, werk aan de winkel voor Kasteelheer. Veel werk. “En daar hebben we collega’s voor nodig’’, stelt Pieter. “Goed personeel is echt het kapitaal van je bedrijf. Daar heb ik weleens anders over gedacht; in de jaren dat ik zelf nog werkte als aannemer, zag ik vooral de verplichtingen die erbij horen. Nu sta ik daar anders in; het ontzorgt ons en ze doen hun werk goed. Dat is het belangrijkst.

Als het goed met hen gaat, gaat het ook goed met ons en omgekeerd. Daar zijn we ons nu heel erg van bewust. Vrijdag gaan we met elkaar uit eten om dat teamgevoel te bekrachtigen. Het cliché is waar: goed personeel is goud waard.’’

Kasteelheer Groep | Veenplaats 19 | 1182 JW Amstelveen | 020 262 03 18 | info@kasteelheer.nl | www.kasteelheer.nl

[Tekst: Rosanne Kok - Foto: Michel ter Wolbeek]

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz