Nieuws

Virtual reality in Museum Jan van der Togt

Virtual reality in Museum Jan van der Togt

Amstelveen - Bij de nieuwe tentoonstelling van Willem van Veldhuizen in Museum Jan van der Togt kunnen bezoekers het schilderij instappen met een virtualrealitybril. De gemeente Amstelveen steunt het project en overhandigt daarom een subsidie van 5000 euro.


“Een nieuwe beleving in Museum Jan van der Togt,” zegt wethouder Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Bezoekers worden met deze bril letterlijk het schilderij ingezogen en krijgen zo een exclusief kijkje in de wereld van de kunstenaar. Goed dat het museum hiermee bezig is. Ik kijk uit naar andere innovatieve projecten in de toekomst.”

Museuminterieurs

Als bezoekers de bril opzetten stappen ze vier minuten lang in het schilderij van Willem van Veldhuizen. De kunstenaar zelf licht het werk toe en laat je er met andere ogen naar kijken. Volgens het museum is dit een bijzondere educatieve tool voor jong en oud, ontwikkeld door Organism Studios.

Willem van Veldhuizen maakt kunstwerken met als voornaamste thema museuminterieurs. De tentoonstelling in Museum Jan van der Togt is te zien van 13 maart tot en met 2 juni.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz