Nieuws

Veel emotionele schade door brand Aan de Poel

Veel emotionele schade door brand Aan de Poel

AMSTELVEEN – Bij het tweesterrenrestaurant Aan de Poel van de eigenaren Stefan van Sprang en Robbert Veuger wordt na de brand van afgelopen vrijdag hard gewerkt aan het herstel. De schade is heel groot.


De brand brak vrijdagochtend rond 05.30 uur uit in de meterkast door kortsluiting in de hoofdkabel. De hal aan de achterkant van het restaurant is volledig uitgebrand. En datzelfde geldt voor de bijzondere wijnkamer.

Rookschade

Daarnaast is er sprake van veel rookschade. “De schade is enorm”, vertelt Stefan van Sprang drie dagen na de brand. “Ook in het restaurant zelf. Het hele restaurant stond vol met rook en alles moet gestript worden. De stoelen, de tafels, het tapijt de wijnkast. We zullen alles moeten vervangen.” 

Gelukkig is het restaurant Aan de Poel verzekerd. “Maar we moeten wel nog uitzoeken hoe het allemaal precies zit”, zegt Van Sprang. “En er is natuurlijk heel veel emotionele schade. We hebben net ons tienjarig jubileum gevierd en al die jaren heel hard gewerkt voor de enorme kwaliteit. Het restaurant is echt een kindje van ons. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”

Positief

Aan de Poel is door de brand voorlopig gesloten, maar er wordt keihard gewerkt om het restaurant zo snel mogelijk weer te kunnen openen. “We zijn positief ingesteld”, zegt Van Sprang. “En datzelfde geldt voor mijn mensen. We willen allemaal zo snel mogelijk weer aan het werk. Maar het is afwachten wanneer precies we weer open kunnen.”

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz