Nieuws

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 


Het uitstallen volgt na een oproep van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Amstelland. Eigenaren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst benadrukken dat het terras niet daadwerkelijk open gaat, hoewel het lekkere zonnetje en de nieuwe inrichting van het Oude Dorp daar behoorlijk toe uitnodigt, maar ze hopen dat de heropening van de terrassen spoedig werkelijkheid wordt.

Burgemeester Tjapko Poppens is de actie van Het Wapen in ieder geval niet ontgaan; onderweg naar een afspraak sprak de burgemeester kort met Konijnenberg, die samen met het team van Het Wapen bezig was de boel buiten te zetten, inclusief kussentjes en windschermen.

terras_het_wapen_amstelveen3.jpg
Theo Konijnenberg en Tjapko Poppens in gesprek

Diverse Amstelveense horecazaken hebben vandaag het terras uitgestald, na een oproep van KHN Amstelland. 

De horecazaken willen aantonen dat de horecagroepen mensen wel degelijk goed en veilig kan opvangen met anderhalve meter, registratie en toezicht, zoals afgelopen zomer. 'Je ziet nu ook dat mensen massaal samen komen op alternatieve plaatsen en dat werkt ook niet. Dus geef ons de kans om daarbij te helpen', meldde regionaal KHN voorzitter Daan Kroone via social media.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz