Nieuws

Subsidie moet Museum Jan van der Togt naar hoger plan tillen

Subsidie moet Museum Jan van der Togt naar hoger plan tillen

Amstelveen - Museum Jan van der Togt in het Oude Dorp van Amstelveen krijgt de komende drie jaar een subisidie van 225.000 euro. De subsidie moet bijdragen aan hogere bezoekersaantallen en het beter op de kaart zetten van het museum.


De subsidie stopt na drie jaar en dan moeten resultaten geboekt zijn. 'Dan kijken we weer verder,' zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur, VVD). 'Het is niet zoals in het verleden dat we voor in lengte van jaren subsidies vastleggen. Daar stoppen we mee'.

Amstelveen sneed zichzelf in het verleden behoorlijk in de vingers door het Cobra Museum voor in lengte van jaren ruim 1,1 miljoen euro subsidie per jaar toe te kennen. Het museum stapelt desondanks verlies op verlies en kampt met kelderende bezoekersaantallen.

Per 2020 kan Amstelveen die Cobra-subsidie eindelijk herijken, als de miljoenen-afspraak uit het verleden tot een eind komt. Raat liet recent nog weten dat het er bij het Cobra een frisse wind waait en dat hij vertrouwen heeft dat het Cobra Museum een positieve omslag gaat maken. 

Over Museum Jan van der Togt, dat het jarenlang zonder subsidie deed, zeg Raat. 'Achter het museum zit een klein hardwerkend team, dat tegen grenzen aanloopt en daardoor niet verder kan komen. Met de subsidie geven we het museum de kans om door te groeien.'

Raat hoopt ook dat Museum Jan van der Togt en het Cobra Museum beter gaan samenwerken, waarbij de twee Amstelveense musea elkaar vooral gaan versterken.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz