Nieuws

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.


'De risico s zijn domweg te groot. Het is niet anders,' meldt de organisatie van de jaarlijkse Kerstsamenzang  op het Dorpsplein. Sinds het uitbreken van de corona-crisis hield de organisatie de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, maar besloot afgelopen week dat de centrale samenzang, jaarlijks bezocht door meer dan duizend Amstelveners, voor het eerst sinds jaren geen doorgang kan vinden.

'Het kan wel heel goed zo zijn dat er verspreid in het Oude Dorp op verschillende locaties en natuurlijk met in achtneming van de dan geldende regels kleinere en veilige kerstavond initiatieven plaats zullen vinden', aldus de organisatie.

Kerstloop 2020 ook afgelast

Vorig jaar nog werd met groot genoegen en groot succes voor de vijfentwintigste keer de Amstelveense kerstloop georganiseerd in Bovenkerk, maar dit jaar komt er geen 26e editie. 'Dit jaar moeten we met spijt in het hart besluiten het evenement als gevolg van corona niet door kan gaan', meldt de organisatie.

‘Ook al mogen we onze sport weer bedrijven, de RIVM beperkingen zijn toch zodanig, dat we het niet verantwoord achten om dit grote evenement te organiseren’ aldus de organisatoren. ‘Een extra struikelblok is de recente en nog te verwachten toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen en de onzekere toekomst, die we daarmee tegemoet gaan.’

Hardlopers moeten goed afstand bewaren tot hun medesporters. Bij een evenement, waar honderden mensen aan deelnemen en waar tientallen vrijwilligers bij betrokken zijn, moet je extra risico’s bij registratie, start en finish in calculeren. De organisatie van de Amstelveense kerstloop heeft de veiligheid van al deze mensen zwaarder laten wegen en richt de sportieve blik liever op 2021.'

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz