Nieuws

Plaatsing cameramasten in Oude Dorp nader bekeken

Plaatsing cameramasten in Oude Dorp nader bekeken

Amstelveen – De politie gaat na overleg met de gemeente Amstelveen de geplaatste beveiligingscamera’s in het Oude Dorp (in verband met Koningsdag) verplaatsen. De gemeente benadrukt dat camera’s louter en alleen bedoeld zijn om de veiligheid van bezoekers beter te kunnen waarborgen.


Voor ondernemers in het Dorp kwamen de opvallende cameramasten als een totale verrassing. De gemeente betreurt dat en meldt dat het cameratoezicht in het Oude Dorp op Koningsdag niet nieuw is, maar dat de camera’s dit jaar opvallender zijn dan voorgaande jaren. De gemeente laat in een reactie weten inmiddels in gesprek te zijn met ondernemers in het dorp.

Café Het Wapen

Vooral de plaatsing van een van de camera-masten pal voor het terras van Café Het Wapen wekte bevreemding en ook werd afgevraagd of daarmee de privacy van (café-)bezoekers in het geding kwam. ‘Het is puur een veiligheidsmaatregel van de politie. Gisteren is de gemeente al in overleg gegaan met de betreffende eigenaar van het café Het Wapen. De camera wordt aan de overzijde geplaatst', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz