Nieuws

Oude Dorp Amstelveen pakt weer flink uit met feestdagenverlichting

Oude Dorp Amstelveen pakt weer flink uit met feestdagenverlichting

Amstelveen - Ondernemers en bewoners van het Oude Dorp in Amstelveen hebben dit jaar opnieuw uitbundig uitgepakt om de historische kern van de gemeente in kerstsfeer te brengen.


In heel het dorp verlichten duizenden lampjes de straten. De kerstverlichting- en versiering wordt mede mogelijk gemaakt door de ondernemers die zijn verzameld in de BIZ Oude Dorp, maar ook particuliere initiatieven maken de historische dorpskern tot een gezellig kerstgeheel.

Zo hebben diverse ondernemers hun etalages uitbundig versierd, hangen de bomen in de Dorpsstraat én de grote boom bij de Dorpkskerk vol met lampjes en is een enorme rode krans aan een van de huizen aan het kerkplein een echte eyectacher. Speciale verlichte elementen sieren de Stationsstraat. 

Tover de kerstman tevoorschijn

Bij de boom van de Dorpskerk kan je zelfs met een speciale Play Magic app een kerstman tevoorschijn toveren die met je op de foto gaat.
De ‘Blachere illumination Play Magic’ app is te vinden via Apple (https://apps.apple.com/nl/app/playmagic/id1386127547?l=nl) of
Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blachere.com.blachere.playmagic&hl=nl)

Hoe werkt het

De app dient geopend te zijn in de buurt van de ontvanger (bereik is ongeveer 20 meter vanaf de ontvanger). De app zal reageren op het signaal, waarna de app gestart wordt. Als de app het signaal ontvangt, zal de wachtbalk gaan lopen. En als de app is opgestart, zal er een keuze komen om op de foto te gaan met een virtuele kerstman. Als dit item geselecteerd wordt, dient er met de telefoon op de grond gericht te worden. De camera noteert het oppervlak en vervolgens komt de kerstman in beeld om foto’s te maken. 

Maar er is meer kerstplezier in het Oude Dorp: ook De Bajes doet mee met een groot kerstbomenterras voor The WineKItchen at Sea. Restaurant Aan de Poel heeft traditiegetrouw een lichtnet dat de complete voorgevel van het gebouw bestrijkt en Du Monde valt op door een klassieke aankleding.

Kerstsamenzang

Op kerstavond, 24 december, wordt de traditionele kerstsamenzang in het Dorp gehouden; alle ingrediënten voor een topkerstavond zijn aanwezig.

Bekijk hier een AmstelveenZ-filmpje van de kerstversiering  in het Oude Dorp:

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz