Nieuws

Oude Dorp Amstelveen op de schop: herinrichting in volle gang

Oude Dorp Amstelveen op de schop: herinrichting in volle gang

Amstelveen - Het Oude Dorp in Amstelveen wordt momenteel flink op de schop genomen voor een grondige facelift.


Diverse straten in de historische kern van de gemeente liggen momenteel open, waaronder een deel van de Dorpsstraat en het parkeerplein bij horecagelegenheid Du Monde.

dorp_renovatie1.jpg

De herinrichting vindt gefaseerd plaats. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden voor de facelift vorig najaar al van start gaan, maar in overleg met ondernemers werd besloten om na de feestdagen van 2020 te beginnen.

Nostalgische uitstraling

De Dorpsstraat en Stationsstraat worden gelijkvloers ingericht met gebakken klinkers en een nostalgische uitstraling. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat worden onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien en bestaande bomen krijgen een groene omheining,

Ook moeten klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes de historische uitstraling versterken, Ook Het Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting van de Dorpsstraat en Stationsstraat;
Om de eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair’ zoals fietsenrekken, afvalbakken en bankjes. Niet alles is hetzelfde, maar de elementen passen bij elkaar.

dorp_renovatie2.jpg


Het project Oude Dorp kent acht fases. Momenteel is gestart met fase 1. De werkzaamheden duren tot in ieer geval begin maart.

Bezwaarprocedure verkeersluw maken

Naast de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan zijn er plannen om het Oude Dorp  verkeersluw te maken en doorgaand autoverkeer te weren. Rond de verkeersmaatregelen die hiermee gepaard gaan, loopt een bezwaarprocedure. Nadere besluitvorming hierover wordt dit jaar verwacht. De werkzaamheden voor de uitvoering van het Beeldkwaliteitsplan staan hier los en hoeven hier niet op te wachten.

dorp_renovatie3.jpg

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz