Nieuws

Onderzoek naar extra culturele functie voormalige OLS

Onderzoek naar extra culturele functie voormalige OLS

Amstelveen - De gemeente onderzoekt of de oudste school van Amstelveen, gelegen naast de Dorpskerk in het Oude Dorp, een aanvullende culturele functie kan krijgen. Zo bestaat de mogelijkheid dat het gebouw van de voormalige Openbare Lagere School (OLS) gebruikt kan gaan worden voor lezingen of workshops.


Er wordt ook gedacht aan uitbreiding en professionalisering van de cultuureducatie voor bijvoorbeeld basisschoolleerlingen in samenwerking met museum Jan van der Togt. Momenteel voldoet het pand daarentegen niet aan de eisen die staan voor een educatieve ruimte. Het museum huurt het pand van de gemeente.

Atelier

Het gebouw, dat dateert uit 1902, had vroeger de functie van Openbare Lagere School. Hierna vestigde de Amstelveense Muziekschool zich in het pand en tot op heden dienen de schoollokalen voornamelijk als atelier voor verschillende kunstenaars.

Momenteel maken de bekende kunstenaars Jan Verschoor en Rob Brünnmayer gebruik van de locatie. Eén lokaal wordt al gebruikt voor verschillende activiteiten, maar de huidige staat van het gebouw beperkt het aantal en soort activiteiten.

Opknapbeurt

“Het pand heeft voor de functie een flinke opknapbeurt nodig,” zegt wethouder Vastgoed en Cultuureducatie Frank Berkhout. “Zoals het schilderwerk binnen, herstellen van het tegelwerk, vervangen van het sanitair en de verduurzaming van het gebouw. Dit kan door goede isolatie en isolatieglas.”

Wethouder Cultuur Herbert Raat is blij met het initiatief. “Door het toegankelijk maken van dit gebouw kunnen nog meer Amstelveners kennismaken met cultuur. Wat mij betreft zowel jong als oud.” Een voorstel voor de opknapbeurt zal op een later moment worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz