Nieuws

Ondernemers Oude Dorp dolblij met openhouden toe- en afritten A9 tijdens werkzaamheden

Ondernemers Oude Dorp dolblij met openhouden toe- en afritten A9 tijdens werkzaamheden

Amstelveen - Dat de toe- en afrit van de A9 bij het Stadshart/Oude Dorp tijdens de werkzaamheden aan de A9 de komende jaren  niet langdurig wordt gesloten, zoals aanvankelijk was gepland, heeft ondernemers van het Oude Dorp doen besluiten het college van B en W en betrokken ambtenaren van gemeente Amstelveen te bedanken voor hun inzet om dat te bereiken.


Top-ambtenaar Jelle Westra en wethouder Herbert Raat (verantwoordelijk voor het A9-project namens Amstelveen) kregen een bos bloemen overhandigd als dank voor hun inspanningen.

Goed nieuws voor ondernemend Amstelveen

'We hebben er als gemeente jarenlang op aangedrongen om de toe- en afrit open te houden', zegt Herbert Raat. 'Het is geweldig voor de ondernemers in het Oude Dorp, het Stadshart en de van der Hooplaan, maar eigenlijk voor de ondernemers in heel Amstelveen, dat dit nu toch mogelijk is.'

Bedrijven Investering Zone

De bos bloemen werd overhandigd door het bestuur van de BIZ Oude Dorp (BIZ staat voor  Bedrijven Investering Zone). 'De ondernemers van het Oude Dorp zijn heel blij met dit resultaat. Dat het Oude Dorp zo goed mogelijk bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden is voor ons fantastisch nieuws,'zegt Marri-Anne Koudijs, secretaris BIZ Oude Dorp.

Toe- en afrit tóch open

In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat de op- en afritten 5, bij de Keizer Karelweg, voor een langere periode afgesloten zou moeten worden om de verdiepte ligging te kunnen bouwen. Door de gekozen bouwmethode van aannemer VEENIX is dit niet nodig. De op- en afritten  worden wel tijdelijk verlegd zodat aannemer VEENIX de betonnen bak voor de verdiepte ligging kan bouwen.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz