Nieuws

Museum JAN wordt nieuwe naam museum Jan van der Togt

Museum JAN wordt nieuwe naam museum Jan van der Togt

Amstelveen - Het Amstelveense museum Jan van der Togt in het Oude Dorp gaat vanaf januari 2020 verder onder de naam Museum JAN.


De nieuwe naam sluit volgens directeur Marieke Uildriks aan op de wens om meer bezoekers te verwelkomen: daarvoor is in de visie van het museum een meer aansprekende naam van belang.

Museum JAN
 
'De huidige naam (Jan van der Togt) vergt bij nieuwe bezoekers de nodige uitleg', meldt het museum op haar website, die ook vernieuwd gaat worden. Uildriks legt uit met de nieuwe naam niet voorbij te gaan aan de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het museum: 'JAN verwijst nog steeds naar Jan van der Togt. Maar JAN verwijst ook nog naar iemand anders, namelijk Jan Verschoor. Hij is mede-oprichter en oud-directeur van het museum en is nog altijd nauw betrokken.'
 
Oorsprong
 
'Terwijl we ons opmaken voor de toekomst met een frisse naam, gaan we niet voorbij aan onze unieke oorsprong: Jan & Jan stonden aan de wieg van dit museum.' Jan Verschoor was jarenlang directeur en is zelfs woonachtig ‘in’ het museumgebouw. Daarnaast is hij kunstenaar en maakt zijn werk onderdeel uit van de vaste collectie.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz