Nieuws

Museum JAN klaar voor heropening met unieke tentoonstelling Jan Verschoor

Museum JAN klaar voor heropening met unieke tentoonstelling Jan Verschoor

Amstelveen - Museum JAN in het Oude Dorp van Amstelveen is momenteel nog verplicht gesloten vanwege de lockdown, maar dat heeft het museum niet tegengehouden om een ‘bedrijvige’ nieuwe tentoonstelling in te richten.


Het museum kondigt met veel genoegen de tentoonstelling 'Museumatelier van Jan – Over de schouder van de kunstenaar' aan. Deze tentoonstelling loopt tot en met 13 maart 2022 en is zowel online als na de heropening in het museum te zien.

Meekijken over de schouder

In het Museumatelier van Jan kijk je mee over de schouder van kunstenaar Jan Verschoor (1943). Tijdens de renovatie van zijn eigen atelier worden de museumzalen tijdelijk omgetoverd tot open atelier. Daar kan publiek de  totstandkoming van zijn nieuwe werken zien, in een museale omgeving omringt door zijn eerdere werk.

Volledige abstractie met een perfecte afwerking

Jan Verschoor is gefascineerd door verschillende materialen. Hij experimenteert voortdurend met brons, koper en marmer, maar ook met ijzerdraad, hout, aluminium en kunststof. Zo vindt de kunstenaar zichzelf steeds opnieuw uit. Zijn werk staat in het teken van volledige abstractie met een perfecte afwerking. Dit streven naar perfectie zie je bovendien ook terug in het esthetisch ingerichte atelier op zaal.

Lokale verbondenheid

De laagdrempelige en persoonlijke tentoonstelling van Jan Verschoor in Museum JAN speelt in op het thema  lokale verbondenheid; dat een van de speerpunten is van het museum. Jan Verschoor zet zich al jaren in voor Amstelveen. Hij maakt als autonoom kunstenaar, medeoprichter en oud-directeur van Museum Jan van der Togt (zoals Museum JAN voorheen heette) onderdeel uit van het kloppende hart van cultureel Amstelveen.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz