Nieuws

Meedenken over Oude Dorp Amstelveen via nieuw online participatieplatform

Meedenken over Oude Dorp Amstelveen via nieuw online participatieplatform

Amstelveen - Alle Amstelveners kunnen sinds woensdag meedenken over de ontwikkeling van het Oude Dorp van Amstelveen via denkmee.amstelveen.nl. Het online participatieplatform is sinds deze week live.


Het college van Burgemeester en Wethouders wil het Oude Dorp graag meer historische allure geven, waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan.

Identiteit

De gebiedsontwikkeling van het Oude Dorp, de historische kern van waaruit Amstelveen is ontstaan, is een van de ambities van dit college. Het denken over de identiteit van het Oude Dorp is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het gebied.

Versterking karakter 

Hoe zou het unieke karakter van het Oude Dorp kunnen worden versterkt? Wat kan beter? Welke bestaande functies, zoals cultuur, horeca, winkels, kantoren kunnen we versterken, welke nieuwe functies kunnen worden toegevoegd? “Het zijn deze vragen die we moeten stellen bij de ontwikkeling van het gebied”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Goed toeven

“Het is belangrijk dat het een plek wordt, waar het goed toeven is met oog voor de belangen van de bewoners, horeca en andere ondernemers maar ook zeker van de overige Amstelveners die er graag komen”, zegt Ellermeijer.

denkmee.amstelveen.nl

Met denkmee.amstelveen.nl (let op: zonder www) worden Amstelveners actief betrokken bij verschillende projecten. Zo kunnen ze makkelijker dan ooit meepraten en ideeën aanleveren.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz