Nieuws

Marieke Uildriks nieuwe directeur Jan van der Togt

Marieke Uildriks nieuwe directeur Jan van der Togt

AMSTELVEENZ - Marieke Uildriks wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Zij is de opvolger van Heleen van Ketwich Verschuur en verkozen uit ruim 40 kandidaten die hebben gereageerd op de vacature.


Het bestuur is extern begeleid in de procedure om tot een keuze te komen. Per 15 juni zal de directeur-bestuurder gaan werken onder supervisie van een Raad van Toezicht, die zal worden gevormd  door het huidige bestuur.

Kunstgeschiedenis

De 44-jarige Marieke Uildriks studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte 10 jaar bij het Van Gogh Museum als hoofd Projectbureau en projectleider tentoonstellingen waar ze onder andere leiding gaf aan het heropenen van De Mesdag Collectie in Den Haag. Dit vormde een onderdeel van het Van Gogh Museum. Eerder was ze verbonden aan de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam en tot voor kort werkte ze voor het Rijksmuseum Amsterdam. Uildriks is sinds oktober 2017 al bestuurslid van Museum Jan van der Togt.

Het bestuur van Museum Jan van der Togt meldt in een persbericht verheugd te zijn over de grote belangstelling van kandidaten om het museum te mogen leiden. De afgelopen twee jaar zijn de bezoekersaantallen flink gegroeid en de verwachting is dat die lijn onder de nieuwe directeur kan worden voortgezet.

Start

Bij de start van de nieuwe directeur-bestuurder in het museum zal het bestuur omgevormd worden tot een Raad van Toezicht. Onder voorzitterschap van Jan van der Steenhoven wil deze Raad samen met de directeur en haar team verder bouwen aan de ‘prominente’ positie van het zelfstandige museum Jan van der Togt in de Amstelveense samenleving en daar buiten.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz