Nieuws

Gratis kinderworkshop ‘Ruimtevaart in het museum’

Gratis kinderworkshop ‘Ruimtevaart in het museum’

Amstelveen - In het Amstelveense museum Jan van der togt wordt op zondag 16 september 2018 van 11.00 tot 13.00 uur  een gratis workshop voor kinderen (leeftijd 6 t/m 12 jaar) gegeven, onder de noemer ‘Ruimtevaart in het museum’.


De aanleiding voor deze workshop is de tentoonstelling van Frans en Marja de Boer Lichtveld die nu in het museum aan de Dorpsstraat 50 te zien is.

Ruimtevaart

Frans en Marja de Boer Lichtveld vormden 45 jaar lang een kunstenaarsduo. In de jaren ’60 waren de kunstenaars gefascineerd door de ontwikkelingen in de ruimtevaart: de eerste mens op de maan. Zo maakte Frans ruimtevaartuigen en space-objects. Voorbeelden van deze futuristische kunstwerken zijn op de tentoonstelling te zien.

Maak je eigen ruimte-objecten

Doe jij mee om een maanlandschap in te richten met je eigen ruimte-objecten? Het museum zorgt voor de benodigde materialen. Eerst vertelt Marja de Boer Lichtveld kort over het werk van haar en Frans. Daarna ga je zelf aan de slag!

Aanmelden

Vooraf aanmelden – onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer – is noodzakelijk: educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54. Er zijn 25 plaatsen. Zie ook www.jvdtogt.nl 

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz