Nieuws

Gordon pleit voor meer elektrische deelauto’s in Amstelveen

Gordon pleit voor meer elektrische deelauto’s in Amstelveen

Amstelveen – In het Jan van der Togt Museum in Amstelveen heeft donderdag een bijeenkomst van de City Deal over elektrische deelmobiliteit plaatsgevonden. Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon pleitte tijdens het evenement voor meer elektrische deelauto’s in Amstelveen.


Bij de bijeenkomst waren veel beleidsmakers van andere grote gemeenten, Rijkswaterstaat en het Ministeries van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat aanwezig om te horen hoe Amstelveen omgaat met elektrische deelmobiliteit. Amstelveen is de vierde stad in Nederland qua aantal openbare laadpalen.

Deelauto’s

“Wij werken samen met Rijkswaterstaat, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en zes steden, waar de komende drie jaar innovatieve woningbouwprojecten opgeleverd worden met daarbij een grote rol voor elektrische deelauto’s”, zegt Gordon in een persbericht van de gemeente. “Dat is het doel van de City Deal die staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat op 5 januari 2018 sloot met de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Apeldoorn, Amersfoort en Amstelveen.”

Gordon vertelde meer over de doelstellingen van de samenwerkende partijen. “De Deal leidt tot minder CO2- uitstoot, goedkopere woningen, een slimmer energiesysteem én meer ruimte voor groen of kinderspeelplaatsen. In Amstelveen hebben we verschillende woningbouwlocaties die geschikt zijn zoals het bouwproject met middel dure woningen de Biesbosch. De parkeernorm kan dan bij deze projecten heel erg omlaag.”

Kennis

“Het doel van de City Deal is om ervaring op te doen met het delen van elektrische auto’s in combinatie met door woningen opgewekte zonne-energie”, vervolgt Gordon. “Zo brengen we het autogebruik terug en stimuleren we het gebruik van zonne-energie. Met alle kennis uit de City Deal kunnen we dit concept bij meer bouwprojecten toepassen.”

Gordon wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat Amstelveen een groene stad blijft. Elektrische deelauto’s passen daar goed bij omdat daardoor minder druk komt op het aantal parkeerplaatsen en er meer ruimte ontstaat voor groen en het bouwen van woningen.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz