Nieuws

Foto’s Ed van der Elsken tijdens ArtZuid in Amstelveen

Foto’s Ed van der Elsken tijdens ArtZuid in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen voegt tien foto’s van bekend fotograaf Ed van der Elsken toe aan de route van ArtZuid Annex Amstelveen. De expositie komt onder het viaduct van de A9 nabij het Stadshart.


Bijna alle foto’s zijn afkomstig uit het boek Eye love you. De foto’s zijn gezamenlijk gekozen door de gemeente, de weduwe van Ed van der Elsken Anneke Hilhorst en Nederlands Fotomuseum Rotterdam.

Eer

“Het eerste fotoboek dat ik ooit kocht was het schitterende boek ‘Amsterdam!’ van Ed van der Elsken”, zegt wethouder Herbert Raat in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “En nu komen er tien foto’s in de Amstelveense openbare ruimte. Een grote eer. Dank aan de familie en het Nederlands Fotomuseum dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.”

Ed van der Elsken is één van de grootste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Hij debuteerde in 1956 met het fotoboek Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés. Er kwamen in totaal meer dan twintig fotoboeken. Eye love you, het boek waar deze foto’s in staan, was het eerste boek van de fotograaf volledig in kleur. Van der Elsken overleed in 1990.

Startpunt

De beeldenroute ArtZuid Annex Amstelveen is van 19 mei tot 15 september 2019 te bewonderen. Het startpunt is Museum Jan van der Togt. Bezoekers vertrekken hierna via de Bovenkerkerkade richting het Stadshart. Het laatste stuk van ArtZuid Annex Amstelveen is de Keizer Karelweg naar het beeld Roger op de rotonde, die de Amsterdamseweg verbindt met de Keizer Karelweg.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz