Nieuws

Financiële injectie voor kerstsamenzang Oude Dorp

Financiële injectie voor kerstsamenzang Oude Dorp

Amstelveen – Gemeente Amstelveen ondersteunt de traditionele Kerstsamenzang in Amstelveen, op kerstavond in het Oude Dorp, met een financiële bijdrage van zesduizend euro.


De gemeente wil de lange traditie van de Kerstsamenzang graag voortzetten met de ondersteunende subsidie. Sinds enkele jaren is de samenzang in een nieuw jasje gestoken en is de organisatie in handen van horecaondernemers in het Oude Dorp.

Jaarlijks komen vele mensen af op het gratis evenement. De laatste jaren lopen de schattingen uiteen tussen de 1000 en zelfs 2000 bezoekers. ‘In de huidige tijd waarin iedereen het druk heeft en er op dagelijkse basis enkel tijd is voor vluchtige ontmoetingen. De Kerstsamenzang draagt bij aan onze wens om Amstelveners van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen te brengen’, zegt wethouder Raat (Cultuur, VVD). ‘Amstelveners die op kerstavond niet naar de kerk gaan, zingen hier gezamenlijk kerstliederen. Dit gevoel van samenzijn en saamhorigheid is belangrijk.’

Verlevendiging

Het Oude Dorp vormt naast het Stadshart steeds meer het culturele hart van Amstelveen. De gemeente stimuleert de culturele verlevendiging van deze stadskern. Jaarlijks is er een podium waar verschillende artiesten optreden en standjes waar onder meer glühwein geschonken wordt.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz