Nieuws

De Windroos viert 25-jarig jubileum

De Windroos viert 25-jarig jubileum

Amstelveen - Stichting De Windroos (Begeleid Leren) bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd op de Jubileumdagen 7 en 21 november 2019.


De Windroos is opgericht door ouders en heeft al 20 jaar een locatie in het Oude Dorp (Stationsstraat, boven de fysiotherapiepraktijk van Karel Muns).

Psychische klachten

Een op de vijf jongeren heeft ernstig psychische klachten. Ongeveer de helft van alle psychische stoornissen ontstaat tussen het 15e en 25e levensjaar. Het is heel ingrijpend om een depressie, psychose of andere ziekte te krijgen. Het doet iets met je zelfvertrouwen en ook kunnen problemen ontstaan in de cognitieve functies, zoals plannen of concentreren. En dan is er nog het stigma. Vaak gaat dit ten koste van het studeren en komen mensen thuis te zitten. Maar niet iedereen met een psychische kwetsbaarheid wil zijn leven lang onder zijn niveau werken of werk doen dat hij niet leuk vindt. Het behalen van diploma’s of certificaten dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling, het weer verkrijgen van zelfvertrouwen en toekomstperspectief en het vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Daarom is het zo belangrijk om hierbij extra ondersteuning te bieden.

Door ouders

25 jaar geleden werd De Windroos opgericht door ouders. Ze organiseerden activiteiten die er aan bijdroegen dat (jong)volwassenen met een psychische kwetsbaarheid zich konden ontwikkelen: 'De kernwaarden van toen hebben we nog altijd hoog in het vaandel: persoonlijk, betrokken, positief, uitgaan van mogelijkheden, toekomstgericht, kleinschalig. Maar er is ook veel veranderd. We zijn geen pioniers-organisatie meer, maar een professionele organisatie met kwaliteitszorg. De focus is van diverse herstelgerichte activiteiten meer op Begeleid Leren komen te liggen. In die 25 jaar zijn vanuit de locaties in Amstelveen en Leiden vele honderden jongvolwassenen (bijvoorbeeld met ADHD, autisme, een gevoeligheid voor psychosen, een bipolaire stoornis of depressie) door de Windroos begeleid bij het volgen van een reguliere studie en het werken aan hun toekomst'. 

Datum, tijd en locatie van de Jubileumdagen

Locatie Amstelveen: Donderdag 7 november van 14.00 tot 17.00 uur
Adres: Stationsstraat 17-1 hoog, 1182 JM Amstelveen, 020-3453650
Locatie Leiden: Donderdag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur
Adres: Stationsweg 12, 2312 AV Leiden, 071-3453650

Presentatie jubileummagazine 

In een speciaal jubileum-magazine staat De Windroos stil bij het verleden, heden en de toekomst. Er staan interviews in met deelnemers , medewerkers en met experts op het gebied van herstel en Begeleid Leren. Mooie interviews, ieder met zijn eigen ervaringen en eigen invalshoek. En iedereen heeft dezelfde droom: Meer Windrozen, zodat we meer mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen ondersteunen!Tijdens de Jubileumdag in Amstelveen wordt het eerste exemplaar aan één van de oprichters van De Windroos overhandigd.

Programma

Er zijn verschillende workshops en presentaties, over Begeleid Leren, de begeleiding die we bieden en de inhoud van de functie Ervaringsdeskundige Begeleid Leren. Ook presenteren deelnemers de gloednieuwe Reflectietool, die ze zelf ontwikkeld hebben om te werken aan Veerkracht en Zelfvertrouwen. Iedereen kan doorlopend terecht in onze studieruimtes voor informatie en er is veel kunst te bewonderen, die door deelnemers is gemaakt.  Natuurlijk is er ook de gelegenheid om te toasten op 25 jaar Windroos!

Aanmelden

Iedereen is welkom en kan zich aanmelden via Jubileum@dewindroos.com.  Meer informatie via de website:www.dewindroos.com of via YouTube:  https://youtu.be/jXiU4g-Iiiw

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz