Nieuws

De Bajes in vogelvlucht: van historische kazerne tot inspirerende vergader locatie

De Bajes in vogelvlucht: van historische kazerne tot inspirerende vergader locatie

Amstelveen - Gebouw De Bajes heeft een rijke historie. Het markante gebouw werd in 1921 officieel in gebruik genomen als marechausseekazerne van Nieuwer-Amstel (de vroegere naam van Amstelveen). De kazerne is gebouwd in een tamelijk klassieke kazerne-bouwstijl uit die tijd.


De kazerne werd gebouwd om onderdak te bieden aan de bereden politie en was uitgerust met twee cellen (vandaar De Bajes) en paardenstallen. In de Tweede Wereldoorlog verloor het gebouw de marechausseefunctie en werd het gebouw een gemeentelijk politiebureau. Na de oorlog werd het aantal cellen uitgebreid en werden de stallen vervangen voor een garage.

Nadat Amstelveen in 1965 een nieuw politiebureau kreeg, kreeg het kazernegebouw na een periode van leegstand meerdere functies. De dienst jeugdzaken van de gemeente was er vanaf 1970 gevestigd en er kwam een jongerencentrum met allerlei ruimtes, waaronder een sportgelegenheid onder de noemer De Bajes. In een ander deel van het gebouw was maatschappelijk werk gevestigd.

Bijzondere vergaderlocatie in Amstelveen

Het gebouw verkeerde in dermate slechte staat dat de gemeente het gebouw, waarvan de voorzijde in 2008 een monumentale status kreeg, op de markt zette. In 2015 volgde de spectaculaire revival van De Bajes: het gebouw werd volledig gerenoveerd en het achterste deel werd vervangen voor een nieuwe statige kantoorvilla: De Bajes Boardrooms en restaurant The WineKitchen at Sea zagen het levenslicht. Tegenwoordig zijn de inspirerende vergaderlocaties van de Bajes Boardrooms ook te huur voor bijvoorbeeld workshops, strategische bijeenkomsten of trainingsdoeleinden.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz