Nieuws

Blikken kunstwerken van Verschoor in Museumhuis Van der Togt

Blikken kunstwerken van Verschoor in Museumhuis Van der Togt

Amstelveen – In het Museumhuis van het Jan van der Togt Museum zijn van blik gemaakte kunstwerken te zien. De werken zijn gemaakt door de in het Museumhuis wonende Jan Verschoor, die een goede vriend was van de in 1995 overleden industrieel Jan ver Togt.


Wat begon met het tweepotige behanghaakje van messing gemaakt door Jan van der Togt op de zolder van zijn ouderlijk huis, vindt zijn vervolg op de bovenverdieping van de woning van Jan Verschoor in het Museumhuis. Aldaar maakt Jan Verschoor volgens een persberictht van Museum Jan van der Togt onder meer nieuwe objecten van messing en blik volgens een gemengde techniek met kralen.

Colablikjes

Verschoor bezocht ruim 22 jaar geleden het atelier van de in 1998 overleden Franse kunstenaar César Baldaccini, die naast grote beelden in brons ook objecten maakte van blik. Een mooi en zeer bekend kunstwerk is een werk gemaakt van colablikjes. Naast de werken van Jan Verschoor, die geïnspireerd raakte door Baldaccini, is het ‘cola kunstwerk’ ook te bewonderen in het Museumhuis.

Baldaccini maakte zijn objecten van blikjes terwijl Verschoor onder meer koektrommels gebruikt voor zijn objecten. Het Museumhuis toont behalve deze kunstwerken ook bronzen beelden en glassculpturen van de in Amstelveen wonende kunstenaar.

Verlengde

Het huis van Verschoor is een verlengde van Museum Jan van der Togt. De blikken kunstwerken kunnen tot en met 3 maart 2019 worden bekeken in het Museumhuis.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz