Nieuws

BIZ laat Oude Dorp leven

BIZ laat Oude Dorp leven

Amstelveen - Het Oude Dorp van Amstelveen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware hotspot van Amstelveen. De horeca wordt uiteraard goed bezocht, maar de historische kern van onze gemeente huisvest veel meer: zo’n zeventig ondernemingen, bedrijven en instellingen vormen de economische motor van het dorp.


Dat het dorp de afgelopen jaren enorm is opgewaardeerd, is geen toeval. Alle bedrijven zijn namelijk verenigd in de ‘BIZ Oude Dorp’, ofwel een zogenoemde Bedrijven Investering Zone. De bedrijven in het dorp betalen jaarlijks een vast bedrag aan de BIZ, waardoor men niet afhankelijk is van enkele partijen die de kar moeten trekken, zoals in diverse (winkel-)gebieden in den lande vaak het geval is.

Achter de schermen

De BIZ is het hele jaar actief en zorgt met een gepassioneerd bestuur en tal van leden dat het dorp leefbaar is en blijft; een plek wordt waar het voor iedereen (ondernemers, bezoekers en inwoners) goed toeven is. Veel werk gebeurt op de achtergrond; maar de BIZ heeft de afgelopen jaren al heel wat bereikt en er staat bovendien nog heel wat op stapel.

Uiteraard staat de BIZ in nauw contact met gemeente Amstelveen en is er veel overleg. De eerste Midzomernachtmarkt Ibiza-style op 21 juni jongstleden was een goed voorbeeld van een nieuw BIZ-initiatief en natuurlijk kent menig Amstelvener de kerstsamenzang op kerstavond; het zijn evenementen die het dorp levendig maken. Maar de BIZ doet veel meer dan alleen evenementen organiseren.

Meepraten

Zo wordt samen met gemeente Amstelveen bekeken hoe de afvalstromen beter kunnen; in ieder geval werden recent al nieuwe, ruimte vuilnisbakken geplaatst om zwerfafval tegen te gaan. Sinds vorig jaar wordt het dorp opge­fleurd door tientallen bloembakken die het dorp zomers heel veel kleur geven.

In de winter is de uitbundige kerstverlichting een lust voor het oog; het zijn allemaal zaken die via de BIZ lopen. Meedenken- en praten over de toekomst is ook een van de belangrijke taken van de BIZ. Het Oude Dorp staat de komende jaren bijvoorbeeld een facelift te wachten, waar een nieuwe straatinrichting en wellicht andere verkeersstromen bij horen.

Website

De BIZ Oude Dorp staat mooie uitdagingen te wachten en is klaar voor de toekomst. De BIZ heeft ook een informatieve website opgezet waar actueel nieuws, wetenswaardigheden en evenementen in en om het dorp worden gepubliceerd. Ook staat er een overzicht van de dorp-ondernemers: www.oudedorpamstelveen.nl

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz