Nieuws

Bekende schrijvers op Amstelveens Boekenfeest

Bekende schrijvers op Amstelveens Boekenfeest

Amstelveen - In ANNA aan de Amsterdamseweg 22 wordt zondag 10 februari 2019 (11.00-17.30 uur) de tweede editie van het Amstelveens Boekenfeest gehouden. Schrijvers Oek de Jong, Henk Rijks en Kluun zijn deze dag aanwezig.


Op zondag 10 februari zal stadsdichter Matthijs den Hollander het Amstelveens Boekenfeest openen met de bekendmaking van de winnaar van de poëziewedstrijd.

Jacobine van den Hoek interviewt Oek de Jong, schrijver van een oeuvre van romans. Het gesprek zal gaan over Schrijven en Wat alleen de roman kan zeggen. Vanwege enthousiaste reacties over zijn optreden vorig jaar, is Jeroen Windmeijer opnieuw uitgenodigd op het Boekenfeest in ANNA. Dit keer vertelt hij (12.15 uur) over het Pilgrim Fathers Complot. De thriller kwam direct na verschijning binnen op plek 15 in de Boekentop 60.

Het laatste auteursoptreden, om 14.00 uur is van Kluun en Henk Rijks. Jacobine spreekt met hen over het leven van een schrijver, de lezer en hun laatste boeken DJ en De Overblijfvader. 

Voor de kleine lezers is er op het Amstelveens Boekenfeest om 12.45 en 15.45 uur een kwartier voorlezen, met een vertelkastje, en zal vanaf 15:00 uur de grote kinderheld Geronimo Stilton elk handje schudden.

Vanaf 15.45 uur kan het publiek kennis maken met tal van Amstelveense schrijvers: naast Henk Rijks zijn Bernice Berkleef, Heleen van der Kemp, Jacobine van den Hoek, Onno Wesselink, Atie Vogelenzang en Wendela de Vos.

De live band Ditiswatutis speelt na het laatste auteursinterview vanaf 15:00 uur. Zij spelen dansbare muziek, afgestemd op de boeken die zij hebbben gelezen. Doorlopend is er boekverkoop van de boekhandels Blankevoort, Libris Venstra, een pop-up SHLFIE, en heeft de Bibliotheek Amstelland & VoorleesExpress een vertelkastje voor de kleine lezers.

Foto's: Links: Oek de Jong [Beeld: Annaleen Louwes] / Rechts: Kluun [Beeld: Marc Deurloo]

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz