Nieuws

Beeldenroute ArtZuid ook in Amstelveen

Beeldenroute ArtZuid ook in Amstelveen

Amstelveen - De Amsterdamse beeldenroute ArtZuid komt dit jaar ook naar Amstelveen. Onder de noemer ArtZuid Amstelveen wordt de bestaande route verlengd en komen er tijdelijk vijf beelden van kunstenaar Klaas Gubbels op de Bovenkerkerkade en één op het Dorpsplein.


“ArtZuid is een begrip,” zegt wethouder Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “We zijn er trots op dat er nu ook een Amstelveense toevoeging komt aan de beeldenroute. Zo kan een breder publiek kennismaken met onze kunst. En het is natuurlijk een eer dat bekend kunstenaar Klaas Gubbels zijn werk tijdelijk beschikbaar stelt.”

Startpunt

Het startpunt van ArtZuid Amstelveen is het beeld Roger op de rotonde die de Amsterdamseweg verbindt met de Keizer Karelweg. Bezoekers vertrekken hierna via de Keizer Karelweg zuidwaarts richting het Stadshart. Onder het viaduct van de A9 komt een foto-expositie. Het laatste stuk van ArtZuid Amstelveen loopt via de Bovenkerkerkade richting het Oude Dorp. De beeldenroute is van 17 mei tot 15 september 2019 te bewonderen.

Vanaf 19 mei 2019 exposeert Klaas Gubbels ook in Museum Jan van der Togt. De Nederlandse kunstenaar is vooral bekend van beelden en schilderijen van tafels, stoelen en koffiekannen.

Gemeenteraad

De Amstelveense variant van ArtZuid is mede mogelijk geworden dankzij een initiatief van de gemeenteraad. In de raadsvergadering van 7 november 2018 is hierover een amendement aangenomen.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz