Nieuws

ARTZUID Annex Amstelveen officieel van start

ARTZUID Annex Amstelveen officieel van start

Amstelveen - Onder grote belangstelling is zondagmiddag, in aanwezigheid van kunstenaar Klaas Gubbels, de eerste editie van ARTZUID Annex Amstelveen geopend. Ruim 200 genodigden waren naar Museum Jan van der Togt gekomen voor de feestelijke gelegenheid.


'Geweldig dat ARTZUID ook Amstelveen aandoet deze editie,' aldus wethouder Cultuur Herbert Raat. Hij bedankte de aanwezige gemeenteraadsleden dat zij dit plan steunden. “Amstelveen bruist op cultureel gebied. Gistermiddag was niet alleen de opening van ARTZUID, maar ook de kunstmarkt van SAKB op het Dorpsplein. Ook hier kwamen veel mensen op af.”

Dank aan burgemeester Bas Eenhoorn

Tijdens de opening bedankte wethouder Herbert Raat burgemeester Bas Eenhoorn voor de afgelopen anderhalf jaar. Hij was volgens de wethouder iemand die oog had voor het grotere belang van een goed kunst- en cultuurbeleid.

Cintha van Heeswijck, directeur Stichting Art Zuid, gaf tijdens de opening een toelichting op de keuze van de werken en de wijze waarop de locatie is gekozen. Als laatste vertelde Marieke Uildriks, directeur Museum Jan van der Togt meer over de expositie van Klaas Gubbels.

Expositie Klaas Gubbels in Museum Jan van der Togt

Tegelijkertijd met ARTZUID Annex Amstelveen toont Museum Jan van der Togt van 21 mei tot en met 25 augustus 2019 een selectie van schilderijen die in nauwe samenwerking met de kunstenaar tot stand is gekomen. Naar aanleiding van zijn vijfentachtigste verjaardag worden circa 25 werken tentoongesteld die veel voor de kunstenaar betekenen en waar hij zijn hele leven geen afstand van heeft willen doen. Te zien zijn schilderijen uit diverse periodes van zijn leven; van het oude onderzoekende werk, tot de welbekende kan én nieuw werk.

Keuze aankoop beeld Klaas Gubbels aan Amstelveners

De gemeente Amstelveen heeft de mogelijkheid één beeld van Klaas Gubbels aan te schaffen. Inwoners van Amstelveen kunnen hun keuze binnenkort kenbaar maken. Meer informatie hierover volgt later.

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz