Nieuws

Amstelveense scholen steunen seksuele diversiteit

Amstelveense scholen steunen seksuele diversiteit

Amstelveen – De wethouders Floor Gordon, Marijn van Ballegooijen en Frank Berkhout hebben de Panta Rhei en het Keizer Karel College (KKC) bezocht in verband met de viering van Paarse Vrijdag. De Amstelveense scholen betuigen vandaag steun voor gender en seksuele diversiteit door paars te dragen.


De wethouders waren erg blij om te horen dat de scholen extra aandacht besteden aan Paarse Vrijdag. Bij het KKC was er een speciale stand waar leerlingen informatie konden krijgen over diversiteit en hing de regenboogvlag uit.

Kast

Bij Panta Rhei kregen leerlingen lessen over gender en seksuele diversiteit. Ook waren er lessen waar volwassen personen in een gastrol kwamen praten over hun proces om uit de kast te komen. De leerlingen konden hen vragen stellen.

Ook andere scholen besteden aandacht aan Paarse Vrijdag. Om de scholen aan te moedigen om ervoor te zorgen dat gender en seksuele diversiteit gevierd en geaccepteerd worden, gaven de wethouders de leerlingen een mooie regenboogvlag. Volgens een persbericht van de gemeente is het belangrijk om er met zijn allen voor te zorgen dat iedereen kan zijn die hij of zij wil zijn of is.

De wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout (rechts) tonen de regenboogvlag op de Panta Rhei school. [Gemeente Amstelveen]

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz