Nieuws

Amstelveen by Night (86)

Amstelveen by Night (86)

Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 86e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van het monumentale gebouw De Bajes aan de Ouderkerkerlaan.


De Bajes stamt uit de jaren '20 van de vorige eeuw en deed in die tijd aanvankelijk dienst als kazerne van de marechaussee. Na de Tweede Wereldoorlog was De Bajes ook een politiebureau, waarna het in de jaren '70 een jongerencentrum werd. Ook waren er diverse (maatschappelijke) instanties gevestigd.

In 2011 sloot het jongerencentrum, waar ook gesport werd, definitief. De Bajes verkeerde in dermate slechte staat dat het geheel gerenoveerd moest worden - en het achterdeel was zo slecht dat het niet meer bleek te redden; dat werd gesloopt en vervangen voor een nieuwe aanbouw. Hier kun je zien hoe De Bajes er nu uit ziet.

Op de 22e dag waarbij de avondklok gold, hebben we ook foto van De Bajes gedeeld. Deze foto is vanaf een ander punt gemaakt door Daan Vazquez. 

Amstelveen by night
Ook een avondfoto van Amstelveen, misschien wel gemaakt als u de hond uitlaat, of heeft u een avondfoto in uw archief? Stuur 'm gerust in via onze Instagram-pagina @Amstelveenz of mail 'm maar actie@amstelveenz.nl o.v.v. amstelveen by night. 

Sharing is caring:

Secretariaat Biz Oude Dorp
Stationsstraat 16
1182 JN
Amstelveen

info@oudedorp.biz